fbpx

Om Kicki Fellstenius

Det är jag som är Kicki Fellstenius, och jag är hundpsykolog, hundinstruktör och hundälskare.

Utöver mitt engagemang i hundpodden så är jag även ägare och grundare av Glada Jyckar AB, ett hundträningsföretag i Stockholm. Jag älskar hundar och människor och att se dem utvecklas tillsammans! Lycka för mig är att följa en hundfamiljs utveckling och se hur relationen mellan människa och hund förbättras i takt med att kommunikationen utvecklas. Det är lika roligt att se hund och människa hitta en gemensam hobby (som exempelvis kantarellsök, rallylydnad eller personspår) som att hjälpa till att lösa problem (som exempelvis att hunden skäller vid dörren, brottas med rädslor, drar i kopplet eller gör utfall).

Min resa i hundvärlden startade på allvar när jag gick Anders Hallgrens instruktörsutbildning i början av 90-talet. Utbildningen leddes av honom och andra duktiga hundmänniskor som Marie Hansson, Eva Bodfäldt, Lars Fält, mfl. Jag har också jobbat inom IT-branschen som bland annat chef, projektledare och utbildare i många år och det har också gett mig erfarenheter som jag har stor nytta i mitt jobb som hundcoach. Under 2012 och 2013 gick jag en problemhundsutbildning och hundbeteendevetarutbildning vid Hundens Hus och kan sedan dess titulera mig både hundpsykolog, hundbeteenderådgivare och hundinstruktör.

En viktig väg till kunskap har varit genom min egen kursverksamhet och privatträning inom exempelvis vardagslydnad, valpträning, kantarellsök, lösträning, kontakt och samarbete samt stress och aktivering. Jag lär mig fortfarande något nytt för varje kurs jag håller! Jag har också tränat och tävlat i personspår, lydnad och rallylydnad med mina egna hundar.

Min egen hund är en snart fyra år gammal Beagle som heter Tage. Tillsammans tränar vi rallylydnad, personspår, nose work, kantarellsök, tricks och en massa annat kul. Tage är även en ovärderlig tillgång i mitt jobb och hjälper mig bland att i rehabilitering och träning av hundar med hundmötesproblematik.

På Glada Jyckars webbsida hittar du ett mer komplett CV.