fbpx

4.6) Kan smärta vara orsak till hundens problembeteende? – med veterinär Pia Gustås

I det här avsnittet pratar vi med veterinär Pia Gustås som är specialist inom sportmedicin och rehabilitering. Vi djupdyker i sambandet mellan problembeteenden och smärta! Vi samarbetar med Pia och hänvisar de hundar vi kommer i kontakt med till henne när vi misstänker att hundens beteende kan bero på smärta. Hon är otroligt kompetent och hjälper många hundar med deras smärtproblematik. Det kan vara svårt att upptäcka och förstå att hunden har ont, speciellt om det handlar om en långvarig smärta. Vilka signaler och beteendeförändringar bör man vara uppmärksam på? Var ska man vända sig om man misstänker att hunden har ont? Varför är det bra att lyssna på sin egen magkänsla? Och hur kan man arbeta förebyggande? Det här är ett avsnitt som belyser ett otroligt viktigt ämne, där mer kunskap och förståelse bidrar till en ökad livskvalitet för våra hundar!

Extramaterial & länkar:

  • Vill du boka tid för din hund hos Pia Gustås? Det gör du via receptionen på Universitetsdjursjukhuset (UDS) vid SLU i Uppsala. Mer information samt kontaktuppgifter hittar på sidan universitetsdjursjukhuset.se/smadjurskliniken
  • Klicka på länken internt.slu.se där kan du läsa mer om Pia och hennes specialistkompetens i sportmedicin och rehabilitering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email