fbpx

4.2) Nose Work, spännande aktiveringsform som passar ALLA hundar! – med Mari Ringkvist

I det här avsnittet pratar vi om den populära och spännande aktiveringsformen Nose Work! I studion har vi med oss vår härliga kollega Mari Ringkvist som både håller kurser och tränar Nose Work med sin dvärgschnauzer Greta. Vad är Nose Work egentligen? Hur går det till? Som det här avsnittets titel avslöjar så passar Nose Work ALLA hundar, hur kommer det sig? Kan en hund vara för ung eller för gammal för att börja träna? Hur kommer man ingång? Måste man gå kurs eller kan man börja träna på egen hand? Vi pratar även med Lotta Bauer som är hundpsykolog och domare i Nose Work, hon berättar om sportens ursprung och hur man går tillväga om man vill tävla! Ha en HUNDerbar dag!!

Extramaterial & länkar:

  • På Svenska Nose Work klubbens hemsida www.snwk.se hittar du mer information, prov & tävling, doftprov, utbildning, kan bli medlem och en massa annat!
  • Boken ”Nosework – allt du behöver veta” riktar sig både till nybörjare och den som har tränat ett tag. Du hittar den bland annat här www.adlibris.com
  • Vill du komma i kontakt med Lotta Bauer? Du hittar henne på www.hundelska.se
  • Om du vill gå en kurs i Nose Work hittar du oss på Glada Jyckar i Stockholm! Gå ut och kika på www.gladajyckar.se för aktuella kursstarter och anmälan.