fbpx

Om oss

Hundpodden med Kicki & Fanny – en livsstilspodd för hundälskare!
 
Kicki Fellstenius och Fanny Modig är båda hundpsykologer som djupdyker i olika spännande ämnen. Podden har funnits sedan i mars 2018 och snart börjar den fjärde säsongen att sändas. Vi varvar avsnitt där vi pratar själva med avsnitt där vi bjuder in en gäst, exempelvis en expert inom ett specifikt tema. Syftet är att nå ut med kunskap, skapa engagemang, inspirera hundägare samt öka livskvalitén för våra hundar.
 
Under säsongerna har vi bland annat pratat om koppelgående i avsnittet ”Sluta dra i kopplet! Hur svårt kan det va?”, hur gör man för att skapa harmoniska hundmöten? Och vilken hundtyp passar dig egentligen bäst? I avsnittet om kastrering tar vi hjälp av veterinär Elin Lindell och etologiprofessor Per Jensen delar med sig av sina tankar i avsnittet “Är din hund lycklig?” Och berättar om vad forskningen säger inom området. Hur kan man som hundägare dra nytta av Mindfulness? Det pratar vi om tillsammans med Åsa Chaikiat Ståhl som är mindfulnessinstruktör, yogalärare, läkare och hängiven hundägare! Vi har även tagit hjälp av Caroline Alupo som är etolog och hundpsykolog i ett avsnitt om stress, trauma och PTSD hos hund. Veterinär Ylva Trygger berättar om första hjälpen, vad är bra att ha hemma i ”hemma apoteket” om olyckan skulle vara framme? Andra kända namn inom hundvärlden som vi har haft den stora förmånen att gästats av är Jessica Mann för ett avsnitt om ”blygerhundar”, Eva Bodfäldt pratar om sina välkända övningar ”ryggsäcken” och ”skvallerträning”, Karolina Westlund berättar om hundars känsloliv, Eva Bertilsson lär oss mer om frivillig hantering och Åsa Jacobsson ger sina bästa tips för att lära sig att ta riktigt fina foton på sin hund i avsnittet ”Hundfotografering”. 
 
I den fjärde säsongen kommer vi att bjuda på många spännande avsnitt. Vi kommer bland annat att prata om de populära hundsporterna Nose Work och Rallylydnad. I ett avsnitt träffar vi veterinär Pia Gustås på temat ”smärta och problembeteende”. Vi delar med oss av våra bästa tips på pyssel och ”gör det själv” grejer, vi har även bjudit in en av Sveriges mest välkända hundpsykologer Anders Hallgren för ett avsnitt som handlar om att förlora sin hund. Vi kommer att prata med hundpsykolog Tove Rastad om djurskydd, vilka lagar och regler finns det egentligen? Och leg. barnpsykologen Elsa Brobacke delar med sig av sina bästa tips för att få den första tiden med bebis och hund att fungera! Vi kommer även att ha ett avsnitt som handlar om ”motbetingning”, det är ett superbra sätt att skapa en positiv känsla hos sin hund i många olika situationer. 
 
Till vår hjälp har vi fantastiska ljudteknikern och producenten Trille Fellstenius och en stor del av inspelningarna har gjorts i hans studio på vackra Blidö i Stockholms skärgård.
 
Vi jobbar på Glada Jyckar i Stockholm. Varmt välkomna att höra av er om ni vill boka privatträning eller gå kurs!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email